Dissabte passat 16 d’octubre es va celebrar a Barcelona la 10a Trobada d’Autogestors de Down Catalunya. Gairebé una seixantena de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de tot Catalunya, s’han trobat aquest passat dissabte a l’Hotel HCC St Moritz de Barcelona per posar en comú allò que més els interessa o preocupa, mentre gaudeixen d’una jornada formativa i lúdica.

Aquest any, es recuperava la presencialitat després de que la pandèmia de la COVID-19 obligués a fer la trobada de 2020 de manera virtual.

Cadascun dels participants, d’entre 18 i 45 anys, pertany a alguna de les deu entitats que conformen Down Catalunya i aquesta jornada representa una de les poques ocasions al llarg de l’any, en què poden conviure, debatre, intercanviar impressions i establir lligams tots plegats.

Aquestes trobades serveixen per posar en comú i debatre temes proposats i escollits pels joves que formen del grup d’Autogestors de cada entitat com poden ser el viure fora de casa, la independència o diferents aspectes relacionats amb el món de la parella. En aquesta ocasió es va parlar sobre Relacions afectivosexuals: amor, amistats, parella i LGTBIQ+.

Els propis participants destaquen també que aquestes trobades també serveix per a fer amics nous, relacionar-se i parlar entre iguals. Resumint: serveixen per fer pinya. També coincideixen en dir que són molt motivadores.

Un cop acabada la jornada de debat, els i les assistentes van poder gaudir d’un dinar i de la visita al Museu de Cera de Barcelona.

Vídeo-resum de la 10a Trobada: