El projecte d’inserció sociolaboral de Down Tarragona ha aconseguit aquest 2024 que 12 persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals hagin trobat feina a l’empresa ordinària, una fita decisiva en el seu procés de plena integració en la societat. Enguany s’han aconseguit 12 contractacions, 4 de les quals corresponen a persones que ja havien treballat en l’empresa i han estat cridades de nou pel seu gran rendiment, i 8 són noves incorporacions.

En l’actualitat, en aquest 2024 ja són 43 les persones participants en el programa d’inserció laboral, projecte iniciat per l’entitat al 2012. Entre les empreses que han cobert vacants laborals amb persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals hi ha Port Aventura World, Nespresso, Consum, espais hotelers de la costa, establiments de restauració de la província de Tarragona, centres educatius, tecnològics, entre d’altres.

Aquestes dades es varen fer públiques en l’acte de cloenda del projecte d’inserció laboral del curs 2023-24, que ha tingut lloc a l’hotel Caribe de Port Aventura World amb la participació d’unes 200 persones. Precisament, aquesta empresa ha estat el col·laborador i l’hoste principal de l’esdeveniment, plenament compromesa amb el projecte des de fa anys i que dona feina a persones participants de Down Tarragona que gaudeixen d’un lloc de feina en el parc temàtic de referència a Catalunya.

L’acte de cloenda va comptar amb una exposició fotogràfica que mostrà l’itinerari que han recorregut els protagonistes principals del projecte, les persones participants. També va tenir missatges de vídeo de suport i d’encoratjament a Down Tarragona a continuar aquesta important tasca, de personatges com l’actor Quim Gutiérrez, el doctor Eduard Estivill, la presidenta d’Aura Fundació i expresidenta de Down Catalunya, Glòria Canals; la model i presentadora de televisió, Judit Mascó; la periodista i conductora del TN Migdia de TV3, Raquel Sans, i l’escriptora, psicòloga i cofundadora d’Aura Fundació, Montse Domènech.

No hi faltaren els parlaments a càrrec de Joan Jiménez, people executive manager de Port Aventura World; Xavier Sanmiguel, president de Down Tarragona i de Down Catalunya; David Alonso, com a gerent del Nàstic de Tarragona amb experiència com a empresa; Maria Molina, sòcia de Down Tarragona i mare; Julen Bárcena, persona participant en el programa; Jordi Fortuny, director dels serveis territorials d’Empresa i Treball a Tarragona; i Cristian Fuentes, referent del projecte d’inserció sociolaboral de Down Tarragona.

L’acte va finalitzar amb l’entrega de diplomes a les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participants en el projecte i a les empreses col·laboradores que donen feina a les persones participants de l’entitat.

Un dels lliuraments de diplomes a participants i empreses, amb Fortuny i Sanmiguel.
Una vista de l’acte de cloenda celebrat a l’hotel Caribe de Port Aventura World.