Aquest dijous dia 11 de març, la Comisión de Salud Pública ha anunciat  mitjançant una nota de premsa que les persones amb síndrome de Down més grans de 40 anys seran incloses com a grup de risc a l’Estratègia de Vacunació, pel que seran vacunades juntament al grup de persones de 70-79 anys.

Aquest acord recull la petició realitzada des de Down España i les entitats de famílies de síndrome de Down al nostra país, que havia estat també plantejada per altres institucions com CERMI, OMC-Organización Médica Colegial, SEMPSPH,…

Down España celebra i agraeix aquesta mesura que alleujarà la preocupació de milers de famílies i que reconeix l’evidència científica descoberta a la investigació internacional duta a terme per la Societat Científica  d’investigació de la síndrome de Down T21rs. Aquesta investigació va alertar, en pocs mesos i gràcies a la participació de  prop de 1.000 famílies de tot el món, sobre el factor de risc que suposa l’envelliment prematur de les persones amb síndrome de Down davant el contagio i malaltia de la  COVID-19.

Per primer cop es reconeix en un document oficial que les persones amb síndrome de Down tenen un envelliment prematur que s’accentua notablement a partir dels 40 anys d’edat, i que les equipara en termes de salut a les persones de 70-79 anys en relació a la COVID19. Es tracta d’un reconeixement de gran importància per al col·lectiu de persones amb síndrome de Down que probablement contribuirà a avançar en investigacions en aquest àmbit. La primera de les conseqüències del reconeixement de l’esmentada evidència científica és la inclusió de les persones amb síndrome de Down a l’Estratègia de vacunació.

Més informació en aquest enllaç.