Oci i autonomia

Un oci de qualitat és un dels aspectes fonamentals per a un adequat benestar físic i emocional. Els objectius que es persegueixen són fonamentalment: afavorir la integració social, decidir i planificar activitats, conèixer les inquietuds i interessos dels altres, descobrir activitats que els agraden, crear vincles d’amistat, conèixer i aprendre cultures i sobretot gaudir de les relacions compartint els diferents espais de l’entitat com de l’entorn.

A més a més, es porten a terme diferents tallers i activitats per fomentar l’autonomia y les habilitats socials: Taller de cuina, sortides, dinàmiques de grup, taller de l’euro, celebració de festes populars…

Habilitats socials i personals

Es pretén afavorir una adequada comunicació i interacció interpersonal i fomentar l’aprenentatge de noves habilitats amb treballs en equip. A més, té l’objectiu de reforçar positivament les conductes socials adequades, fer complir i respectar les normes, practicar noves conductes en diversos contextos, jocs d’interacció, rol-playing, sortides a l’exterior, etc.

Dirigida a nens, joves i adults amb Síndrome de Down o discapacitat intel·lectual.

Responsable de l’activitat: tècnics dels diferents projectes.

Horari: Variable. Es realitza a les instal·lacions de la nostra seu i exteriors.

Autonomia

Ajuda a que els nostres projectes es puguin fer realitat a través de donacions i col·laboracions. La teva ajuda pot ser molt important per a moltes famílies

Autonomia personal i urbana

L’objectiu d’aquesta activitat és plantejar accions encaminades cap a la consecució de l’autonomia personal (higiene, vestuari, alimentació, aspecte físic…), i urbana (mobilitat, orientació espacial). A més, es pretén millorar l’autodeterminació (presa de decisions), el maneig i gestió dels diners i els hàbits d’autonomia a casa.

Responsable de l’activitat: tècnics dels diferents projectes.

Horari: Variable. Es realitza en les instal·lacions de la nostra seu i exteriors.

Gestió de l’oci social i cultural

Un oci de qualitat és un dels aspectes fonamentals per a un adequat benestar físic i emocional. Els objectius que es persegueixen són fonamentalment: afavorir la integració social, decidir i planificar activitats, conèixer les inquietuds i interessos dels altres, descobrir activitats que els agraden, crear vincles d’amistat, conèixer i aprendre cultures i sobretot gaudir de les relacions compartint els diferents espais tant de l’entitat com de l’entorn.

Responsable de l’activitat: tècnics dels diferents projectes.

Horari: Divendres. De 18:00-19:30h grup de 4 a 12 anys. De 18:00-20:30h grup de 12 a 18 anys i més de 18 anys.

 

Projecte: Quedem?

Objectiu principal: treballar l’autonomia a través de l’oci.

Aquest fet implica que els propis joves i adults, majors de 18 anys, realitzin sortides o trobades gestionades per ells mateixos per aprendre a:

  • Gestionar el seu lleure
  • Prendre decisions conjuntament
  • Gestionar  la seva pròpia economia
  • Millorar les habilitats socials
  • Participar activament en la comunitat mes propera
Si desitges posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol consulta o petició, pots fer-ho prement en el següent botó, estarem encantats d’atendre’t.