• Durant 5 dies, 13 persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participaran de forma voluntària en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses del centre comercial
  • El centre comercial i l’associació provincial Down Tarragona han signat un conveni de col·laboració per donar visibilitat a les persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i sensibilitzar la població i el teixit comercial sobre la seva inserció sociolaboral
  • Durant aquesta setmana, Down Tarragona estarà present a Parc Central amb un estand i el divendres, 25 de març, el centre acollirà l’actuació de ball de Down Revolution

Coincidint amb el Dia Mundial de la Síndrome de Down, Parc Central de la mà de l’associació provincial Down Tarragona col·labora en la inserció laboral de 13 persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. Durant 5 dies, el grup, format per joves i adults, participarà de forma voluntària en les tasques diàries de diversos establiments i empreses que formen part del centre comercial en jornades de 4 h diàries.

D’aquesta manera, Parc Central i Down Tarragona s’uneixen per donar visibilitat a les persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i sensibilitzar la població i el teixit comercial sobre la seva inserció sociolaboral. L’objectiu de tot plegat és afavorir la plena inclusió i la convivència d’aquest col·lectiu en els diferents àmbits de la societat. La iniciativa forma part d’un conveni de col·laboració d’ambdues organitzacions. Es tracta del primer cop que Down Tarragona realitza una acció d’aquesta magnitud a la província.

Xavier Sanmiguel, president de Down Tarragona, afirma: “Estem molt il·lusionats amb aquesta iniciativa, ja que donarà molta visibilitat al nostre col·lectiu i aquesta és una de les mancances que estem patint: poder reflectir els valors de l’associació en un espai amb tanta afluència de persones. Down Tarragona treballa perquè totes les persones amb la Síndrome de Down i/o discapacitats intel·lectuals desenvolupin el projecte de vida que elles mateixes determinin i siguin ciutadans actius de ple dret”.

L’acció compta amb la participació de les firmes Boboli, Esclat, IKEA, Munich, The Body Shop i System Action que han acollit voluntaris i voluntàries que durant aquests dies estaran realitzant tasques com a auxiliars de botigues. La resta forma part dels serveis centrals de Parc Central i compta amb labors relacionades amb neteja, manteniment, pàrquing, atenció al client i gerència, a través de les companyies que hi operen.

Francisco Lambea, gerent de Parc Central, ha destacat la bona acollida rebuda per part dels establiments comercials del centre i les empreses subcontractades a les quals ha volgut agrair la seva implicació. Lambea ha manifestat que “aquest és un punt de partida” i que “Parc Central seguirà treballant per fomentar la inclusió d’aquest col·lectiu en l’àmbit laboral mitjançant campanyes de sensibilització als operadors i teixit comercial del seu entorn per generar igualtat d’oportunitats i consciència sobre la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals”.

L’acord de col·laboració contempla altres accions relacionades amb el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Així, durant aquesta setmana, Down Tarragona estarà present al centre comercial amb un estand. A través d’aquest espai es donaran a conèixer els serveis, projectes i activitats que desenvolupen per tal de millorar la vida de les persones amb la Síndrome de Down i d’altres discapacitats intel·lectuals similars, així com les seves famílies. Una altra de les activitats destacades d’aquesta setmana és l’actuació del grup de ball de Down Revolution que tindrà lloc aquest divendres, 25 de març, a les 18 h a la planta -1 entre les botigues de GAME i H&M.

En l’actualitat aquesta entitat acull un total de 83 associats. Els principals projectes estan dirigits a donar suport en l’etapa educativa a escoles ordinàries, afavorir la inserció laboral en l’empresa ordinària amb la metodologia de treball amb suport, i un tercer projecte que vetlla per la millora de l’autonomia i gestió de l’oci d’aquest col·lectiu. Alhora, l’entitat realitza una sèrie de serveis complementaris com ara: logopèdia, suport psicològic, reforç pedagògic, programa de famílies, entre d’altres.