El diari SEGRE de Lleida va publicar dimarts 7 de desembre una notícia que interpel·la a tota la societat i també a nosaltres, perquè ens ensenya un camí i a la vegada ens mostra una vegada més a tots i cadascun que no hi han barreres, i ens esperona a atrevir-nos a conquerir nous reptes. Es tracta de la lleidatana Àngela Mora, la primera gimnasta amb síndrome de Down que competeix en el Campionat d’Espanya absolut de gimnàstica rítmica que tingué  lloc a Pamplona el dilluns 6 de desembre.

L’Àngela, de 17 anys, del Club Gimnàstic FEDAC de Lleida, on va començar a practicar aquest esport fa 5 anys, primer va participar en els Special Olympics, després en la Copa Catalana, i ara al Campionat d’Espanya de gimnàstica rítmica. La lleidatana va obtenir la classificació per aquest campionat pels seus propis mèrits, i en el decurs del mateix va ser puntuada amb el mateix criteri que tota la resta de participants, cap d’ells amb síndrome de Down. Al final del seu exercici el públic dempeus li dedicà una ovació de gala. Com diu la seva entrenadora, Maribel Moncasí, “no és campió qui guanya, sinó qui ho intenta”.