Wala, la cadena de botigues d’equipament esportiu, moda i calçat del grup Unipreus inicia aquest mes de setembre als seus establiments, la recollida de microdonacions per a Down Catalunya que s’efectuaran al moment del pagament a caixa. L’acció, que es durà a terme fins el 15 de desembre, té l’objectiu concret d’afavorir el condicionament físic de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, desenvolupar les habilitats d’interacció social, millorar l’autoestima i la motivació i aconseguir un nivell alt d’autonomia a través de la realització de la pràctica esportiva.

A través del seu programa Cèntims solidaris, els clients de Wala podran realitzar microdonacions d’una manera totalment voluntària i confidencial en el moment del pagament de la seva compra. Wala compta amb cinc establiments comercials a Catalunya, situats a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Vic.

Down Catalunya i les entitats que la composen, entre les que es troba Down Tarragona,defensen que l’esport és una eina que ens ajuda a millorar en qualsevol dels àmbits fonamentals d’una persona, tant a nivell físic com emocional.

En aquest sentit, l’any 2011 va néixer aquest projecte per tal de millorar la qualitat de vida i potenciar les habilitats socials i emocionals de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals per mitjà de la implementació esportiva.

A través del basquet, el pàdel, el futbol, la gimnàstica rítmica o l’equitació es treballen amb els i les joves, estils de vida saludables, és a dir: hàbits d’higiene, d’alimentació, exercici físic i descans però sobretot a la prevenció de comportaments de risc per la salut, com també el desenvolupament motriu i millora la coordinació muscular.

El grup Unipreus, fundat a Lleida el 1940, és una empresa de caràcter familiar altament especialitzada i amb més de 400 treballadors/es en plantilla i que ha focalitzat la venda de material esportiu a través de la seva marca ‘Wala’.

L’objectiu principal de la cadena es basa en oferir una amplia gama d’equipament esportiu, calçat i moda a preus molt competitius, prioritzant la qualitat dels seus productes.