Amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down que es celebra el proper 21 de març, Down España llença la seva nova campanya per a desmuntar els falsos mites i estereotips que encara pesen sobre aquest col·lectiu.

El seu objectiu és canviar la forma de veure a les persones amb síndrome de Down, una forma de mirar-los que sovint està carregada de prejudicis i estereotips que dificulten la seva inclusió en la societat.

Generalitzacions como les de que són tots afectuosos o uns angelets o algunes més despectives referides a que porten una vida sense aspiracions ni metes, o a que són persones inactives, que representen una càrrega familiar, etc… es contradiuen amb la realitat que viuen les pròpies persones amb síndrome de Down avui en dia.

Para demostrar els estereotips que encara persisteixen en la societat, des de Down España han dut a terme un experiment social en el que han escollit a l’atzar a 25 persones de diferents edats, nacionalitats, gustos i interessos, entre les que havia una persona amb  síndrome de Down. Totes van realitzar un qüestionari sobre les cerques que habitualment fan a internet. Per a capbussar-se en els perfils de cadascun d’ells, van contractar a la experta analista de dades i ciberinvestigadora, Selva Orejón, a la que només van mostrar les cerques realitzades per l’Oriol Cano, un home de 47 anys amb síndrome de Down. Volien comprovar si ella aconseguia identificar qui era la persona rere preguntes com “com aprimar-me sense deixar de menjar?”, “com portar una relació a distància?”, o “què passa si em quedo sol?”.

Aconseguirà l’analista reconèixer a la persona amb síndrome de Down entre tots els perfils? Aquest és el desafiament al que s’enfronten avui en dia milers de ciutadans al conèixer i tractar les persones amb síndrome de Down, limitats per multitud de prejudicis i estereotips.

S’espera que la campanya, creada juntament a la agencia creativa Contrapunto BBDO i a la productora Indómita, sigui un èxit viral i arribi al milió de visualitzacions per al 21 de març, Dia Mundial de la Síndrome de Down. L’objectiu és que la societat conegui i inclogui a les persones amb aquesta discapacitat, un col·lectiu que a Espanya està format per 33.000 persones.

 

Més informació en aquest enllaç.