Down Tarragona va inaugurar el dimecres 22 de febrer del 2023 la seva nova seu a Reus que, en paraules del president de l’entitat, Xavier Sanmiguel, “ens permetrà créixer tant pel que fa a persones ateses com amb nombre de famílies que apostin per un projecte de vida el més normalitzat possible en tots els àmbits de la vida i així, aconseguir ser ciutadanes de ple dret”.

Està situada al carrer Manuel Hugué, 1 baixos, de Reus, cantonada avinguda de Salou. Es tracta d’un local de 169 metres quadrats, que compta amb 4 sales de treball: sala de reunions, sala polivalent, sala de formació, i taller-cuina. També disposa d’una zona de treball per l’equip tècnic, una zona d’espera i dos lavabos amb zona de rentamans, un d’ells adaptat.

Aquest local suposa un salt qualitatiu que permet millorar la qualitat dels serveis que Down Tarragona dona als seus associats, augmentar les ràtios de participants per poder així atendre a més persones de la província de Tarragona, a les seves famílies, i iniciar nous projectes encaminats a fer realitat el projecte de vida de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

La posada en servei d’aquesta nova seu ha estat possible gràcies a la cessió del local per part de la FUNDACIÓN ST3, i el suport del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Fundació la Caixa, els ajuntaments de Reusla Pobla de Mafumet, l’empresa Cargill SLU, Fundació PortAventura, Fundació Reddis, i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV). I com no, les persones participants i les seves famílies, el voluntariat, l’equip tècnic de l’associació Down Tarragona i altres agents implicats.

Xavier Sanmiguel ha donat les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible aquesta nova seu, en especial “a totes les persones amb discapacitat intel·lectual que feu possible dia a dia amb la vostra espontaneïtat, afecte, tendresa, paciència i poder de superació que la convivència sigui una realitat. És un dret que teniu i amb suport ho feu una realitat. Moltes gràcies per tot el que ens doneu. Amb vosaltres el món és un lloc millor!!!”.

En el torn de parlaments, el delegat de la Generalitat, Àngel Xifré; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han coincidit en lloar la tasca que porta a terme Down Tarragona i s’han compromès a continuar ajudant a l’entitat tant econòmicament com en la creació de nous llocs de treball per la reinserció laboral dels nostres associats. La Marta Prieto i la Marta Álvarez, participants del grup de persones Autogestores de l’entitat, han explicat la seva trajectòria vital dins l’entitat i les seves expectatives de futur. “Amb canvis així, podem millorar i tenir nous projectes i noves oportunitats, i estar més a gust i no tan apretats”, van coincidir. Glòria Canals, presidenta de Down Catalunya, que no es va voler perdre un acte tan important per Down Tarragona, va recordar les dificultats al principi per endegar aquest projecte, però davant l’espectacular realitat que viu l’entitat en aquest moment, va concloure: “Això ja no hi ha qui ho pari”.

L’acte ha finalitzat amb la descoberta al vestíbul del local de la placa que dona testimoni de la inauguració del local i de la resta de plaques relatives al projecte d’obres i adequació de la nova seu de Down Tarragona.