• En el marc del Programa Agafa’t al 21 de Down Tarragona, 14 persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participaran de forma voluntària en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses de Parc Central

 

  • Durant la presentació de la campanya #JuntsSomImparables s’ha estrenat un vídeo on es fa una crida al teixit comercial i a la població a favor de la inserció sociolaboral de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals

 

Per segon any consecutiu, l’associació provincial Down Tarragona i Parc Central uneixen esforços per donar visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. En aquest sentit, aquest dilluns, ambdues organitzacions han estrenat el vídeo de la campanya #JuntsSomImparables mitjançant el qual es vol sensibilitzar a la població i al teixit comercial. L’objectiu de tot plegat és afavorir la plena inclusió i la convivència d’aquest col·lectiu en els diferents àmbits de la societat.

Alhora, per segon any consecutiu, i en el marc del Programa Agafa’t al 21 de Down Tarragona, un grup de 14 persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals participarà durant aquesta setmana i de forma voluntària, en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses de Parc Central. El grup, format per joves i adults, col·laborarà en les labors durant jornades diàries de 4 h a partir d’aquest dilluns i fins divendres.

Xavier Sanmiguel, president de Down Tarragona, ha valorat molt positivament la primera edició d’aquesta iniciativa, que va engegar l’any passat, i va permetre que els participants ampliessin les seves competències en diverses àrees amb una experiència molt satisfactòria i ha agraït la col·laboració de Parc Central en aquest programa, “ja que la seva implicació permet difondre a major escala la labor que fa l’entitat i donar una gran visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down, ja que es tracta d’un espai on hi ha molta afluència”.

Seguint aquesta línia, Francisco Lambea, gerent de Parc Central, afirma que pel centre comercial passen diàriament milers de persones de totes les edats i, per tant, el compromís de l’organització és promoure la igualtat d’oportunitats: “Amb aquesta acció, volem donar visibilitat a la labor de Down Tarragona. Agraïm als establiments comercials adherits a la iniciativa per ajudar-nos a contribuir en la tasca de sensibilització i facilitar que les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals puguin encaminar el seu projecte professional. Queda un llarg camí per recórrer, però desitgem amb força que aquestes actuacions ajudin a normalitzar la seva inclusió sociolaboral amb l’objectiu que puguin desenvolupar la seva trajectòria personal i laboral plenament”.

L’acció compta amb la participació de les firmes IKEA, Esclat i JOTT, que acolliran els voluntaris i voluntàries que durant aquests dies estaran realitzant tasques com a auxiliars de botigues. La resta forma part dels serveis centrals de Parc Central i compta amb labors relacionades amb seguretat, neteja, manteniment, atenció al client i gerència, a través de les companyies que hi operen.

Actes amb motiu del Dia Mundial de la síndrome de Down

Amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down, aquest dimarts, 21 de març, i durant tot el dia, l’associació Down Tarragona estarà present al centre comercial amb un estand. A través d’aquest espai es donaran a conèixer els serveis, projectes i activitats que desenvolupen per tal de millorar la vida de les persones amb la Síndrome de Down i d’altres discapacitats intel·lectuals similars, així com les seves famílies. També, a les 19.30 h, el grup de ball Down Revolution protagonitzarà una exhibició a la planta -1 entre les botigues de GAME i H&M.

Durant tota la jornada, l’equip de Parc Central commemorarà el Dia Mundial de la síndrome de Down i portarà dos mitjons diferents, iniciativa mitjançant la qual es vol deixar palesa la bellesa de la diversitat i la igualtat d’oportunitats.

Campanya de Parc Central

Aquesta campanya forma part de Caring for Communities, la iniciativa amb què l’àrea de Property Management de CBRE Iberia impacta positivament en matèria d’ESG en aquelles comunitats on és present a través de la gestió d’actius. En aquesta ocasió, la consultora ha promogut posar en marxa aquesta campanya amb focus social en un total de 57 actius, entre centres comercials i oficines a Espanya i Portugal. Es farà a través de campanyes especials, la difusió de missatges en diferents suports visuals dels actius i de la clàssica campanya de mitjons desiguals amb què les associacions de síndrome de Down reivindiquen la igualtat d’oportunitats per a aquestes persones en diferents àmbits de la societat.

Sobre Parc Central

Parc Central és un centre comercial d’àmbit supraregional, al centre de Tarragona, amb 3 plantes d’activitat comercial, 35.000 m2 de superfície bruta per llogar (SBA), 1.000 places d’aparcament i més de 100 operadors, entre els quals hi ha les principals marques de moda nacionals i internacionals: Zara, Mango, Desigual, Massimo Dutti, H&M, Mayoral, Foot Locker, Guess, Levi’s, Primark…; així com altres empreses d’alimentació, restauració, llar i entreteniment: Esclat, McDonald’s, Udon, KFC, IKEA, Yelmo Cines, etc. En aquest sentit, Parc Central és el player referent del comerç, la moda i el lleure a les comarques de Tarragona i les àrees limítrofes de Lleida, on els clients gaudeixen de l’oferta en moda més àmplia, de marques exclusives a la província i d’una memorable experiència de visita.

El centre comercial està certificat amb el segell Disinfection Monitored, atorgat per SGS, que acredita que Parc Central és un espai segur per als visitants atès que compleix els protocols recomanats per les autoritats sanitàries per prevenir el contagi de la Covid-19. Així mateix, compromès amb les bones pràctiques mediambientals i la sostenibilitat, des del 2011, Parc Central ha aconseguit certificar el seu Sistema de Gestió Ambiental amb la norma ISO 14001:2015, essent un dels primers centres comercials de Catalunya a aconseguir-ho. A més, també compta amb la certificació mediambiental BREEAM-SE “Excel·lent”, certificat que verifica els aspectes de sostenibilitat ambiental de l’edificació; i tota l’energia que utilitza Parc Central és d’origen 100% verda certificada per la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència).

www.ccparccentral.com

Us deixem el vídeo de presentació de la campanya: