El centre comercial Parc Central i Down Tarragona, per tercer any consecutiu, s’han unit per donar visibilitat a la inserció sociolaboral de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, amb motiu del Dia mundial de la síndrome de Down. Així, a partir del dilluns 18 de març 8 joves de Down Tarragona van experimentar el seu primer contacte amb el món laboral.

L’acció, emmarcada en el Programa “Agafa’t al 21” de Down Tarragona, es perllongà fins al divendres dia 22. Durant aquests dies, el grup va col·laborar de forma voluntària en les tasques diàries d’establiments comercials i empreses del centre comercial. Ho varen fer durant jornades diàries de 4 hores, amb l’objectiu d’afavorir la plena inclusió i la convivència en els diferents àmbits de la societat.

L’acció ha comptat enguany amb la participació de les firmes Benetton, Esclat i IKEA, que durant aquests dies varen acollir voluntaris i voluntàries com a auxiliars de botigues. La resta va formar part dels serveis centrals de Parc Central per dur a terme labors relacionades amb neteja, manteniment, pàrquing, atenció al client i gerència, a través de les companyies que hi operen.

Xavier Sanmiguel, president de Down Tarragona, digué: “Com a representant de l’entitat vull agrair a la direcció i a tots els establiments que col·laboren amb nosaltres per facilitar-nos un any més que puguem visibilitzar la capacitat de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals per treballar en una empresa ordinària. Estem vivint canvis on veiem que cada dia tenim més empreses que aposten per incorporar persones amb discapacitats intel·lectuals a les seves plantilles i una part d’aquest èxit és gràcies a la visibilització que ens permeten iniciatives com la que es porta a terme al Parc Central“.

En aquesta línia, Francisco Lambea, gerent de Parc Central, destaca la bona sintonia amb tot l’equip de Down Tarragona, fet que permet donar continuïtat a aquesta iniciativa tan rellevant, any rere any: “Volem contribuir plegats en la igualtat d’oportunitats i crear consciència sobre la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. La col·laboració de Down Tarragona i Parc Central no seria possible sense la implicació dels establiments comercials del centre i les empreses subcontractades, que des de la primera edició d’aquesta iniciativa s’han mostrat oberts a cooperar. Encara hi ha camí per recórrer, però accions com aquestes ajuden a continuar avançant“.