El passat divendres 3 de novembre Reus va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra a tot el món en aquesta data, amb un seguit d’activitats amb l’objectiu de donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom. Down Tarragona en va ser protagonista destacat, participant en tres activitats.

(Foto: Down Revolution. Teresa Pallarés, regidora Reus)

(Foto: Down Revolution. PSC de Reus)

El mateix divendres els nois i noies del grup Down Revolution van fer gaudir als reusencs amb les seves evolucions d’alt de l’escenari preparat a la plaça del Castell. També l’hospital de Reus es va afegir a la diada amb una exposició  de dibuixos, es va il·luminar de color taronja la façana del Gaudí Centre, es projectar el documental “Kayac no límits”, presentat per Isaac Padrós i el seu guia Rai Puig, i per acabar l’actuació del grup de ball Wapacha Diversity.

(Foto: Exposició dibuixos Hospital de Reus. Reus Digital)

Abans, el dimecres 24 de novembre els nois i noies del grup d’autogestors de Down Tarragona van dur a terme una acció pels carrers de Reus que, sota el títol de “T’atreveixes a agafar una pregunta?” plantejà a la ciutadania una sèrie de qüestions relacionades amb la discapacitat. ‘Les persones amb discapacitat podem tenir amics sense discapacitat? Podem tenir parella LGTBI+? Un treball digne? Una vida independent? Autonomia? I votar?’ varen ser algunes de les preguntes.

Finalment, va completar la presencia de Down Tarragona en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat la xerrada de la nostra tècnica Judith Navas que va dur a terme al Centre Cultural Castell del Cambrer, sota el títol ‘Gestió i treball dels professionals en l’àmbit educatiu amb persones amb discapacitat intel·lectual’.

 

Foto capçalera: Down Revolution. Grup municipal Junts per Reus