Down Tarragona ha presentat aquest divendres 3 de novembre a l’auditori de l’Antiga Audiència de Tarragona el calendari solidari per al 2024, que es pot obtenir mitjançant un donatiu de només 5 euros. Els interessats poden dirigir-se a la seu de Down Tarragona a Reus, carrer Manuel Hugué 1 baixos E-B, o trucar al telèfon 977 75 65 36. Tots els donatius aconseguits serviran per finançar la ingent tasca assistencial i formativa que duu a terme Down Tarragona amb les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

En aquesta ocasió, el calendari solidari de Down Tarragona, amb una tirada de 4.000 exemplars, il·lustra la portada i els dotze mesos de l’any gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa Lagupres, a les instal·lacions de la qual van fer les fotos l’estudi Objectiu Fotografs de Reus. Ubicada al polígon industrial de Constantí, Lagupres és líder a Espanya en la neteja química, industrial i substitució de catalitzadors. Creada el 2004, actualment té una plantilla de 100 persones. A més de Lagupres, el calendari solidari 2024 de Down Tarragona ha estat possible gràcies a la col·laboració també desinteressada de les empreses. Tecnohm, Mone, Fabroker Correduria, Don Saco, Indústries Teixidó, Carnisseria Cori Ginés i Cafeteria Núria.

Obrí l’acte el nostre president, Xavier Sanmiguel, qui va agrair la col·laboració de les Institucions i empreses que l’han fet possible, i posà en relleu la importància que tenen els donatius que aportarà el calendari solidari 2024 pel finançament de la tasca que porta a terme Down Tarragona. Maria Cecilia Mangini, consellera d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, va destacar el potencial que tenen els nois i noies amb síndrome de Down i que mereixen realitzar els seus somnis i desitjos. Per la seva part, Imma Grau, gerenta de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, va elogiar el calendari perquè serà un element més que ajudarà a la visibilitat de la tasca que fa Down Tarragona.

Maria Dolors Masdeu, directora d’administració de Lagupres, elogià la naturalitat dels nois i noies que van participar en la sessió de fotos i assegurà que “tots ens ho vam passar bomba, oi que sí?”, i rebent una resposta afirmativa amb entusiasme dels que hi van participar i estaven presents a la sala. La mateixa que va provocar en recordar que en acabar el dia “vam fer un viatge a la Lluna, oi?!”. Masdeu encoratjà als pares presents a l’auditori a inculcar als fills l’esperit de superació, i en aquest sentit posà l’exemple de Noe Gaya, una noia de l’Espluga de Francolí recentment traspassada. Malgrat que un accident la deixà tetraplègica i només es podia comunicar mitjançant una tauleta, va escriure dos llibres i va crear el projecte ‘Les pedres de la felicitat’ en els que va pintar una papallona damunt d’unes pedres, i que amb la col·laboració de muntanyencs com Kilian Jornet estan repartides per tot el món.

No podia faltar la intervenció dels nostres Berta Puig i David de Oliveira. La Berta va recordar que estava molt contenta en la sessió fotogràfica, i el David animà a tothom a adquirir el calendari solidari 2024 de Down Tarragona.