Disney ha estrenat una nova pel·lícula basada en el clàssic Peter Pan en què incorpora per primera vegada un protagonista interpretat per un actor amb síndrome de DownNoah Mattews Matofsky, un jove actor de 15 anys, que ja té una brillant experiència en el teatre britànic. Dona vida a Sligthly, el líder de la banda dels Nens Perduts que lluiten contra el Capità Garfi.

La pel·lícula “Peter Pan i Wendy”, estrenada en streaming a la plataforma Disney+, está dirigida per David Lowery. Aquesta nova versió del clàssic de James Matthew Barrie compta amb actors com Yara Shahidi, com a Campaneta, o Jude Law, en el paper del Capità Garfi, que va parlar d’inclusió: “Espero que ens estiguem endinsant en un capítol que implica que la societat s’està convertint en més inclusiva. Neverland és un lloc que pertany a tothom, per tant, tothom mereix anar-hi.”

L’aparició d’actors amb síndrome de Down al teatre i al cinema és cada cop més freqüent i ha ajudat a normalitzar aquestes persones a la societat. Un dels primers va ser el personatge de Corky a la sèrie “A fuerza de cariño” (“Life goes on”), que a principis del 90 va sorprendre l’audiència. La sèrie explicava la història d’una família amb un fill amb síndrome de Down, interpretat per l’actor Chris Burke, que deixa l’escola especial per integrar-se a una escola normal, amb el que tot plegat significa.

A Catalunya, tot i que no estava interpretat per un actor amb aquesta síndrome, Ferran Carvajal va donar vida al Narcís de la sèrie “El cor de la ciutat”, un jove amb discapacitat intel·lectual, un paper que va ajudar a la visibilitat i la integració social d’aquestes persones.

Font i més informació en aquest enllaç.