Vull començar agraint molt sincerament la presència en aquesta sala d’autoritats, alcaldes i regidors de les comarques de Tarragona, representants d’institucions, empreses privades i de totes aquelles persones que ens heu volgut acompanyar avui. Moltes gràcies a totes i a tots.

Avui és un dia molt feliç per totes les noies i nois i les famílies que formem part de l’associació. Inaugurem oficialment aquesta nova seu que ens permetrà créixer tant pel que fa a persones ateses com amb nombre de famílies que apostin per un projecte de vida el més normalitzat possible en tots els àmbits de la vida i així, aconseguir ser ciutadanes de ple dret.

Els nostres projectes donen suport a les famílies a partir del naixement, i és des d’aquest moment en què oferim el full de ruta vital per assolir la màxima autonomia i la convivència dins de les nostres escoles, empreses, estaments públics i en el lleure.

El primer gran projecte “Encaixem els 5 sentits” el lidera la nostra psicopedagoga Judith, tota una referent en escolarització de persones amb DI a l’escola ordinària. Aquest projecte atén persones des dels 3 als 7 anys. Actualment, hi participen 20 persones i les seves famílies. Assessorem, coordinem, i orientem professors i alumnes en 11 centres educatius (tant escoles com instituts). A més, aquest projecte compta amb el servei de logopèdia, un valor afegit, que ens facilita la nostra logopeda Núria. Moltes gràcies Judith, Ester i Núria.

Vull fer un petit incís. NECESSITEM que l’administració reconegui el servei què estem prestant en l’etapa educativa, ja que és un suport vital per les persones amb DI i les seves famílies.

En l’etapa adulta tenim el projecte “Agafa’t al 21”. En aquest projecte treballem perquè les persones amb DI puguin trobar una feina a l’empresa ordinària. Per aconseguir-ho fem acompanyament i suport a la persona treballadora durant tot el procés d’inserció laboral a l’empresa ordinària. I ho complementem amb un suport a l’empresa des de l’inici i de forma continuada. Tenim 13 persones contractades, 4 fent pràctiques i 8 que s’estan preparant. Aquest projecte el lidera el nostre preparador laboral Cristian, junt amb la Rocío i la Montse. Moltes gràcies a tots tres!!!

Aquests dos grans projectes van acompanyats del projecte d’Oci que, ordenat per edats i necessitats, facilita que gaudeixin d’un temps de lleure que ells mateixos preparen i executen mitjançant la guia de la nostra referent d’oci Judith Maldonado. Moltes gràcies Judith i Cristina!!!

Aquest projectes es duen a terme amb el suport dels següents professionals: Antònia, Guille i Eli. També comptem amb la col·laboració del grup de servei de voluntariat. Moltes gràcies a tots i totes per fer-ho possible!!!

Finalment, i com no pot ser d’altra manera, vull agrair a totes les persones amb DI que feu possible dia a dia amb la vostra espontaneïtat, afecte, tendresa, paciència i poder de superació que la convivència sigui una realitat. És un dret que teniu i amb suport o feu una realitat. Moltes gràcies per tot el que ens doneu. Amb vosaltres el món és un lloc millor!!!

També vull donar les gràcies a totes les persones i entitats que heu fet possible la realitat de la nova seu de Down Tarragona:

Jordi, patró de la Fundació ST3, i Rosend, per la cessió dels locals.

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, per l’aportació econòmica.

Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona, per l’aportació econòmica.

Valeri Ruiz i Montserrat Mallafré, de la Fundació la Caixa, per l’aportació econòmica.

Carme Buixeda i Valero Camps, de la Fundació Reddis.

Ramon Marsal, de la Fundació PortAventura.

Gràcies per la vostra col·laboració.