La celebració del Dia mundial de la síndrome de Down el dijous 21 de març va estar marcada per tot un seguit d’activitats, en el marc del centre comercial Parc Central de Tarragona. A més de les nois i noies amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals que varen tenir el seu primer contacte amb el món laboral en establiments i altres serveis del centre comercial, es va instal·la un estand al hall d’aquest equipament per donar visibilitat a Down Tarragona i als seus usuaris.

La jornada del Dia mundial de la síndrome de Down va despertar l’interés de mitjans com el Diari de Tarragona, que hi va enviar redactora i fotògraf, i Tarragona Ràdio que va emetre en directe des de Parc Central el seu programa Tothom, conduït pel periodista Miguel González (podeu escoltar el seu contingut en aquest enllaç). Hi varen participar el nostre president, Xavier Sanmiguel; i el gerent de Parc Central, Francisco Lambea; a més dels joves Núria i Joan que van explicar les seves experiències laborals en gerència i el servei de seguretat, respectivament.

També es va enquestar a la clientela del centre comercial al voltant del seu coneixement d’aquesta discapacitat, que el dimarts de la mateixa setmana també es va portar a terme a Reus, a les places Mercadal, Llibertat i al Pallol. La Marta Á., la Laura, la Marta S., la Marta P., la Clara, el Julen, la Celia, l’Eva, el Joan P. i el Joan G. varen preguntar a prop d’una cinquantena de persones  i varen constatar la bona actitud i receptivitat de les persones a les que van interpel·lar, que no van tenir inconvenient a dedicar-hi temps a respondre les preguntes i mostrar, en general, la seva sensibilitat envers la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.