L’Assemblea General de Down Catalunya, reunida el passat dissabte dia 17 a Barcelona, va decidir unànimement, nombrar a Xavier Sanmiguel, actual president de Down Tarragona, com a nou President de Down Catalunya, després que Glòria Canals anunciés que deixava el càrrec després de quatre anys de dedicació.

El nou president, Mestre Industrial de 58 anys i nascut a El Masroig (Priorat), va iniciar-se professionalment com a pagès als catorze anys, per dedicar-se anys després a treballar trenta-cinc anys com a Coordinador d’Operacions i Assessor Tècnic en una empresa de l’àmbit químic. Pare d’una noia amb síndrome de Down, als darrers anys s’ha vinculat molt en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual, arribant a presidir l’entitat Down Tarragona.  Ara inicia aquesta nova etapa com a president i encara aquest nou càrrec amb molta il·lusió i moltes ganes de fer coses per al col·lectiu.

Per la seva banda, Glòria Canals, seguirà com a Presidenta d’Aura Fundació.  Li donem les gràcies per tota la dedicació.

 

Down Catalunya es va crear el 2004 per coordinar la tasca que porten a terme diverses entitats catalanes que donen suport a les persones amb síndrome de Down. En formen part Andi-Down Sabadell, Aura Fundació, Down Lleida, Down Tarragona, FamíliaAMIC, Fundació Astrid 21 de Girona, Fundació Catalana Síndrome Down, Barcelona Down, Fundación Cromo Suma i Fundación Reto. Entre totes sumen més de 4.000 associats i presten servei a més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual.