Aquest mes d’octubre, Down Catalunya ha engegat un nou espai de col·laboració amb l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) per iniciar l’estudi GO-DS 21, que treballarà sobre quina és la relació entre la síndrome de Down i l’obesitat.

GO-DS21 és un projecte que compta amb la participació de 12 centres de 6 països diferents, que té com a objectiu la identificació i comprensió dels factors que condueixen a comorbiditats comunes en la síndrome de Down, tals com l’obesitat i la discapacitat intel·lectual. Amb aquest estudi es volen determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un major risc de desenvolupar aquestes comorbiditats.

Per aquest estudi es convida a persones amb la síndrome de Down d’entre 12 i 45 anys a participar-hi per tal de recollir dades mèdiques i realitzar una exploració neuropsicològica (sense necessitat de prendre cap tipus de compost ni medicament). El proper dijous dia 28 a les 18.00 hores tindrà lloc una xerrada explicativa sobre aquest estudi adreçada a totes les famílies.

Per connectar-se i participar a la xerrada que anirà a càrrec del doctor Rafael de la Torre, responsable de l’estudi, cal unir-se a la reunió Zoom clicant l’enllaç https://us02web.zoom.us/j/81983558875

El doctor Rafael de la Torre és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, director del Programa d’Investigació en Neurociències de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdicas (IMIM), i membre del Consell Assessor de Down Catalunya.

Més informació:

1- https://www.imim.es/estudis-clinics/13/estudi-go-ds-21-quina-es-la-relacio-entre-la-sindrome-de-down-i-lobesitat

2- https://go-ds21.eu/

3- https://www.imim.es/media/upload/pdf/20200921_go-ds21_folder_es_print_editora_137_13_1.pdf