La web Creamos Inclusión ha publicat recentment “La doctrina jurisprudencial sobre el derecho a la educación inclusiva: evolución. La sentencia del Tribunal Supremo de 14 de diciembre de 2017”. En aquesta publicació, l’advocat i expert en afers jurídics sobre discapacitat i, en especial, sobre educació inclusiva, Juan Rodríguez Zapatero, analitza el marc normatiu del dret a l’educació inclusiva a Espanya i en concreto, la doctrina jurisprudencial existent fins a la data (de gran aplicació per a tots els casos de derivació a educació especial, per exemple).

Es tracta d’un documento que aclareix molt els avanços legals (tant els que han marcat jurisprudència –és a dir, interpretació per a futures sentències i demandes- com els que estan pendents de ratificar aquesta jurisprudència) en relació a l’enfocament inclusiu de l’educació.

En el tercer bloc (és un document no molt extens) Juan Rodríguez Zapatero incorpora un anàlisi crític de la LOMLOE, sobretot per la seva “lleugeresa” o ambigüitat en l’aplicació de la Convenció de Drets i de la seva aplicació real al nostre sistema educatiu.

Un document molt recomanable que dóna una visió i arguments potents en defensa de l’educació inclusiva i de la seva legalitat.

 

Enllaç al document: https://creamosinclusion.com/educacion-inclusiva/wp-content/uploads/sites/2/2022/02/JURISPRUDENCIA_04.pdf

Més informació: https://creamosinclusion.com/educacion-inclusiva/blog/2022/02/25/la-educacion-inclusiva-es-un-derecho-fundamental-y-su-reconocimiento-debe-ser-pleno-y-efectivo/